Gelukkige overwinning Sc Joure

Geplaatst: 10-03-2018 22:34|© Foto: JouwJoure.nl

JOURE - Sc Joure heeft zaterdag met het nodige geluk een winstpartij kunnen bijschrijven in de tweede klasse I. Tegenstander Wykels Hallum had het in de eerste helft voor het zeggen. De Jousters hadden een verdedigingsmuur opgezet en loerden op de counter, terwijl de bezoekers de aanval zochten. De eerste echte kans was voor de thuisploeg. Via de keeper bracht de kruising echter redding. Na een dik kwartier werd het aanvallende spel van de gasten beloond met een doelpunt van Robel Merhawi Tesfay. Dit was ook de ruststand.

Vroeg in de tweede helft viel de gelijkmaker door een blunder in de defensie van Wykels. Het was Sebastiaan Kooistra die profiteerde en al na 2 minuten in de tweede helft scoorde. Het spelbeeld bleef hetzelfde. De Jousters pompten veel lange ballen naar voren en kregen na een kleine tien minuten een penalty voor vermeend hands. Martijn Dijk verzaakte niet en zo stond het ineens 2-1. Wederom een blunder in de defensie zorgde voor de 3-1 eindstand en deze werd ook door Martijn Dijk gemaakt.