Dokkum vergroot zorgen van Joure

Geplaatst: 10-10-2021 18:31|© Foto: Be Quick Dokkum
Be Quick Dokkum heeft de zorgen voor Sc Joure in de tweede klasse verder vergroot. De ploeg van Dick Schuurman en Jan Arjan Kooi, die ook de voetbalacademie Joure zijn begonnen, had in de eerste twee wedstrijden nog geen punten behaald. In Dokkum moest het dan gebeuren, maar daar dacht de thuisploeg anders over. Een mooie sfeeractie bij de start van de wedstrijd luidde een dikke overwinning in voor de thuisploeg. Al na 3 minuten stond de 1-0 op het bord. Tien minuten later was het al 2-0 en omdat Sc Joure een goede kans daarna niet benutte, was de 3-0 op het half uur eigenlijk al de beslissing.

In de tweede helft was het meer van hetzelfde. Sc Joure kon geen vuist maken en de thuisploeg voetbalde gemakkelijk naar het einde. Het scoorde zelfs nog een keer. Een strafschop werd benut, die volgde op het neerhalen van een speler door de Jouster goalie. Sc Joure staat na drie wedstrijden nog puntloos onderaan met slechts 2 doelpunten voor en maar liefst 12 tegen. Zorgelijk. Misschien wordt de thuiswedstrijd van volgende week tegen VVI de ommekeer.